Sencelles Present i futur. Etapa 3: Com ho farem possible?
#PAMSencelles Pla d'Actuació Municipal (PAM)
Ja pots consultar del document de seguiment del PAMP 2023-202, actualitzat a maig de 2024
En aquest document hi trobaràs totes les accions ordenades per àmbits, indicant si estan acceptades, en avaluació o rebutjades, i quines ja s'han realitzat.
Clica aqui per accedir al document en format PDF
Quant a aquest procés
Aquest procés pertany a Sencelles: Present i Futur. Planificació Integral Participativa.
El Pla d'Actuació Municipal (PAM) és un instrument de governança que permet definir el que un municipi pretén aconseguir i com s'ha proposat aconseguir-lo.
En el Pla d'Actuació estaran integrats els Objectius de Desenvolupament Sostenible, que hem agrupat en 4 temàtiques de les quals hi haurà una trobada presencial.
De manera online, podràs participar comentant les propostes realitzades, esmenar-les i secundar-les. També pots crear les teves pròpies propostes.
Per què un Pla d'Actuació Municipal (PAM) participatiu?
Un Pla d'Actuació Municipal es realitza a mitjà termini, aquí generarem un Pla 2022-2026. Pel que es poden generar propostes més àmplies i amb més calat que uns pressupostos participatius, les propostes dels quals són només per a aquest any, que normalment es basen en activitats o dotacions, però amb un màxim pressupostari.
En un PAM la despesa necessària es pot dividir en diversos anys, permetent propostes amb més pressupost (que s'han de ratificar mitjançant els pressupostos anuals) o marcant línies perquè el municipi pugui accedir a subvencions del Govern, del Consell, estatals o de fons europeus.
Però, a més de les propoestes econòmiques, és possible proposar canvis en els funcionaments o proposar nous serveis, la generació d'estudis i plans per a mesures més profundes o nous processos participatius.
També, si les competències no són municipals, serà possible planificar el treball per a generar aliances i converses amb institucions supramunicipals.
Es tracta d'un pla que parteix d'unes línies, projectes i propostes del mateix Equip de Govern, i es fa participatiu perquè les propostes que sorgeixen de la ciutadania (i que tinguin més de 10 suports), passaran a una primera fase tècnica de viabilitat i, si és el cas, a una altra d'avaluació política: es debatran en unes sessions en el Consistori, obertes no sols a l'Equip de Govern, sinó també als grups de l'oposició, per garantir la pluralitat i viabilitat.
El resultat és que totes les propostes que s'estimin viables i coherents amb la visió de poble i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, seran acceptades en aquesta plataforma. En aquesta fase s'afegiran, a més, les propostes que es van acceptar en els últims pressupostos participatius realitzats, que per la situació COVID van quedar en estand-by.
Totes aquestes propostes seran posades en ordre per a la fase de SEGUIMENT que es durà a terme durant els següents anys. De manera periòdica es repassaran i actualitzaran els projectes i propostes a manera de "rendició de comptes" perquè la ciutadania pugui consultar el percentatge de realització i el punt en el qual es troben.
Com puc participar?
Vine a les trobades. Es faran quatre sessions presencials amb la ciutadania, cadascuna d'elles enfocada a les temàtiques que hem agrupat (pots consultar la informació de les trobades).
Participació Digital. Si estàs registrat/a en la plataforma DECIDIM podràs:
- Comentar les propostes realitzades
- Esmenar les propostes per a millorar-les
- Secundar les propostes existents.
- Fer noves propostes
També comptarem amb un punt de recollida de propostes mòbil que estarà en diferents horaris i punts del municipi; coincidint amb moments en els quals es preveu que hi haurà públic.
Sobre quins temes es poden fer propostes?
Sobre totes les temàtiques. Per a organitzar-les hem creat quatre categories:
- Municipi
- Sostenibilitat i Consum Responsable
- Economia i Ocupació. Formació contínua
- Comunitat i benestar
Cadascun d'aquests temes es debatrà en una trobada presencial per a posar en comú totes les idees i preocupacions i treure juntes unes propostes sòlides i concretes per a dur a terme en el municipi de Sencelles.
A més de propostes generals, podràs fer propostes enfocades a territoris o a col·lectius concrets:
Àmbits Territorials: Biniali, Ruberts, Cascanar, Jornets, Sencelles Nucli i fora vila
Àmbits Col·lectius: Diversitat funcional, Infància, Joventut, Majors (3a edad), Dona, Segona edat (40-60)*
*Segona edat: en les enquestes dutes a terme en la Fase I, diverses participants van comentar que era una etapa de la vida que no es tenia prou en compte. A causa d'aquest fet hem volgut introduir el col·lectiu perquè aquestes persones puguin generar propostes concretes.
Com serà el Procés?
Consulta aquí les fases i dates del procés.
- FASE 0. Preparació i comunicació.
- FASE 1. Debat i recollida de propostes. Trobades ciutadanes.
- FASE 2. Valoració política i tècnica de les propostes
- FASE 3. Retorn
- FASE 4. Seguiment
Propostes Veure tots (152)
-
Creat el
01/12/2022 -
- 0
-
Creat el
14/12/2022 -
- 0
-
Creat el
27/11/2022 -
- 0
-
Creat el
01/12/2022 -
- 0
Compartir: