La participació a Sencelles
Quins plans tenim amb aquesta plataforma i la participació ciutadana a Sencelles?
Planificació Participativa
El primer que farem, segons acaba el procés de pressupostos participatius 2020 serà un procés profund de "Planificació Participativa", és a dir, volem planificar el futur d'aquest municipi i les línies d'actuació, sobre la base de les necessitats i perspectives vostres i no a suposicions.
Aquesta tindrà dues fases:
- Sencelles mirant al Futur.
- Sencelles caminant cap al futur.
Sencelles mirant al Futur.
Es tracta d'una fase que comença amb un diagnòstic de necessitats i expectatives per a generar un pla a llarg termini per elegir les línies estratègiques (objectius que volem aconseguir). Utilitzarem aquesta plataforma i es faran enquestes, propostes, entrevistes a l'equip de govern, s'analitzaran dades sociodemogràfiques i reunions veïnals. Tot per a entendre molt millor totes les realitats que hi ha en el municipi, els punts de vista, les preocupacions i anhels i poder prendre decisions molt més enfocades.
Sencelles caminant cap al futur.
D'altra banda, la següent fase, és sobre la base de les línies que hem detectat, un pla d'actuació: accions concretes que podem executar la resta de legislatura.
Aquí entraran moltes de les propostes què no tenen competència municipal, però sí que podem tractar d'incidir en què es compleixin; inversions més a llarg termini, etc.
Consells - òrgans consultius
Aquesta plataforma ens permet generar òrgans anomenats consells i donar-los una entitat i un espai de debat i on penjar les actes, etc. Volem començar la generació d'aquests espais de manera gradual, perquè vagin generant-se segons necessitats.
Reunions presencials i connexió amb el digital
Es poden programar les reunions presencials i els resultats (tant propostes concretes, com a debats que s'hagin iniciat) tenen un espai digital connectat amb els processos i els òrgans i viceversa. El que passa en el digital podem traslladar-lo al carrer. D'aquesta manera, es treballa a combatre les dues bretxes: digital o analògica (si no tenim temps o els horaris de les reunions no coincideixen amb el nostre dia a dia i no podem assistir)
Govern Obert
Una de les claus d'aquest espai és que ens dóna la possibilitat de la traçabilitat, no és possible esborrar les propostes i sempre queden registrades. A més, en passar la fase tècnica, per a rebutjar una proposta és necessari contestar per què. Aquest és un compromís nou de participació i transparència, una manera d'acostar molt més l'Ajuntament i fer-lo més obert.
Per tant, totes les propostes realitzades estan en el sistema i es poden buscar. Si has realitzat una proposta i no la trobes, mira en "per què no veig totes les propostes?"